Operencia: The Stolen Sun – A magyar Zen Studios játékfejlesztő csapata is beszáll az Epic Games Store exluzív PC-s címei közé

Mégpedig egy old-school, körökre osztott, fantasy dungeon-crawler RPG játékkal. Úgy tűnik a hazai kis fejlesztő stúdiók is el kezdték mérlegelni, hogy az Epic a haszonból csak 12%-ot vág zsebre, ellenben a Steam-el, mert ott bizony 30%-át vágja zsebre a vásárálásokból befolyó összegnek a Valve/Steam a játékok online értékeztéséért, valamint támogatásáért. (Amennyiben csak kissebb mennyiségben adnak el egy adott játékból. A nagyobb címek a Steamen -ahol kellő számú eladás történik-, megússzák mindezt 20%-os steames részesedéssel.)

Tavaly még a Zen Studios is meghírdette Steamen a játékát, ám a jelen picai lehetőségeket követve, ők is Epic Games Store exluzív címei közé tartoznak már, így 2020-ig PC-re nem láthatjuk más értékesítési platformon az Operencia: The Stolen Sun-t.

Nemrégiben még a Steamre hírdették de fordul a kocka,

ha tetszik a Valvnek, ha nem.

 Természetesen a steames felhasználók közül sokan továbbra sem értik -vagy csak szimplán elutasítják- ezt az új helyzetet és személyes sérelemnek veszik, ha egy általuk várt cím nem érkezi ka kedvenc platformjukra. Mivel többségüket annyira nem hozza lázba, nem érdekli a haszonból való részesedés százalékai, hogy az egyik kedvenc játékuk készítőinek aztán végülis éppenséggel mennyire nyereséges volt elkészíteni az adott játékot. Ez pedig egyébként picit ellentmondásosnak mondható szerintem. Pedig az Epic Games Store még csak most nyitott, valamint mindig még csak 2019 elején járunk, így várhatóan még több bejelentés is érkezni fog a közeljövőben. Pláne, ha a Valve/Steam továbbra is folytatja a “lesz@rom” stratégiáját. Vagy a sajnálkozóst a felhasználóiért, ahogyan a Metro Exodus c. játék esetében tette pár nappal ezelőtti nyilatkozatában a játék steames oldalán, ezzel az olcsó fogással próbálva az Epic Games Store ellen hergelni a steames felhasználók népes táborát

A múlt…

Dt6fv7nU8AAH9tD.jpg…Valamint a jelen helyzet alakulása

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Az Operencia: The Stolen Sun legútóbbi előzetese még tavaly év végéről.

Az előzetesek és a zárt-béta tesztben látható játék minősége felhívta a figyelmét az MS-nek, valamint az Epicnek is. A Zen Studios ezek után pedig úgy döntött, hogy él ezekkel a lehetőségekkel.

Az eddigieket elnézve, egy igen ígéretes játékot igyekszik nekünk tálalni a magyar Zen Studios. Talán egy Legend of Grimrock-szintű játék lesz születőben?

Néhány in-game kép

Operencia_GlassPalace_legal_logo.jpg

Glass_Palace.jpg

image_operencia_the_stolen_sun-39720-4196_0006.jpgLake_of_Anna_2_UI.jpg

operencia-12-08-18-1.jpg

Röviden a magyar Zen Studios-ról: “A Zen Studios egy budapesti videojáték-fejlesztő vállalat. Főleg a flipperjátékaikról ismertek, amik több ismert témát is feldolgoztak, mint például a Szellemirtók vagy a Marvel univerzum. 2011 júniusában újabb letölthető flipperasztalokat készítettek a Pinball FX2 és Zen Pinball játékokhoz.” (Forrás)

 A közel 20 éves cég tehát az eddigi játékaikhoz egy merőben újat szeretne ezzel a címmel most alkotni, reméljük jól sikerül nekik!

 Főküldetésünk a játék során a fogságba esett Napkirány kimenekítése lesz, valamint ezáltal Óperencia világának megmenekülése a végtelen éjszakák napjaitól.

A játék története egyedülállóan igyekszik a mesebeli és a különféle történelmi figurákat összevegyíteni, bemutatni egyetlen játékon belül. Így aztán találkozhatunk majd Attilával és feleségével, Rékával is de rengeteg népmesékből ismert szereplőkkel is majd összefutunk benne. A szokásos mesebeli helyszínek mellett olyan helyeket is felfedezhetünk, aminek nyomai/maradványai máig is akár meglátogathatóak a valóságban is.

 

 Ti mit szóltok az Epic Games Store exluzivitásaihoz, meg úgy általában ehhez az új platformhoz PC-n?

 Fogtok tőlük is vásárolni játékokat, vagy csak csak a Steamen szereplő címekre fókuszáltok, a többit figyelmen kívül hagyva inkább?

 

 

Operencia: The Stolen Sun az Epic Games digi boltjában

 

 

…Korábbi cikkeinkből ebben a témában:

Ne lepődjél meg, ha a közeljövő legjobban várt PC-s játékai közül némelyik csak jelentős késéssel, vagy egyáltalán nem jelenik meg a Steam áruház oldalán – Elindult az Epic Games online áruháza

 

Valamint:

Háború, a háború sohasem változik! – Ne lepődjél meg, ha a közeljövő legjobban várt PC-s játékai közül némelyik csak jelentős késéssel, vagy egyáltalán nem jelenik meg a Steam áruház oldalán – Elindult az Epic Games online áruháza – 2. felvonás: a Division 2 és a Metro Exodus is az Epic digi áruház exluzív címei lettek!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s