Háború, a háború sohasem változik! – Ne lepődjél meg, ha a közeljövő legjobban várt PC-s játékai közül némelyik csak jelentős késéssel, vagy egyáltalán nem jelenik meg a Steam áruház oldalán – Elindult az Epic Games online áruháza – 2. felvonás: a Division 2 és a Metro Exodus is az Epic digi áruház exluzív címei lettek!

Az Epic Games Store nem fog vissza a terjeszkedési sebességéből továbbra sem, a 2 hetente új ingyenes játékok mellett pedig természetesen igyekszik feltölteni online áruházát várósnál várósabb játék címekkel! A kissebb, új vagy kevésbé ismert indie címek mellett, amikre kissebb független játékfejlesztők által tesznek szert, már a Ubisoft játék kiadó mogul Division 2 c. akció RPG játéka is gazdagítja a friss, új digi boltjuk repertoárját.  Most pedig a Deep Silver kiadó Metro Exodus c. játéka is elvándorolt a Steamről az EGS (Epic Games Store) oldalára, ahol a kiadó és a fejlesztő is jobban jár, mivel az EGS nem feji meg a játék készítőit olyan pofátlan szinten, mint a Valve a Steam áruházán keresztül.

 Fontos leszögezni még a cikk elején azonban, hogy aki már előrendelte a Metro Exodus bármilyen steames verzióját, azok maradéktalanul meg is kapják azt az előre beígért időben, annak rendje és módja szerint. Erről a Deep Silver és az Epic Games biztosított mindekit a nyilatkozatukon keresztül. A Steam saját nyiltakozata szerint persze ez sem fair azokkal a játékosokkal szemben (nem velük szemben persze), akik régóta már szemezgetnek a Metro Exodus játékkal a Steam oldalán, hogy előrendeljék, megvásárolják a közeljövőben. Látszólag passzívan, a játékosai mögé bújva tehát de a Steam természetesen 100%-ig ellenzi a Deep Silver döntését., nem örül neki, hogy a Metro Exodus durván 1 éven keresztül* az EGS egy exluzív címe lett.

 (*2020. február 14-től bárki részére elérhető lesz a Metro Exodus a Steamen is, ha ez Epic Games boltjára valamilyen nyomós okból kifolyólag allergiás lenne.)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Ám a Steam örül-e vagy sem, úgy tűnik a játék kiadók és fejlesztők döntő részét hamarosan egyáltalán nem érdekli -ez egyébként több éves folyamat része, ld. Origin, UPlay, Blizzard Shop, Bethesda Store, GOG a CD Projet RED-től kialakulása, RSI, stb., amire a Valve/Steam “lesz@rom” hozzáállása volt eddig a válasza-, így úgy néz ki valóban egy komoly versenyhelyzet alakulhat ki ezen a piacon, a Valve/Steam egyeduralma megtörni látszik. Ebből következően pedig a Valvenek meg kell változtatnia nagyon hamar az üzletpolitikáját a Steam jelenlegi működésével szemben, ami komoly változásokat hozhat számunkra, a játékosokra / vásárlókra nézve is.

the-division-2-pc-version-to-launch-on-epic-games-and-ubisoft-store-750x422

Untitled-8.jpg

A Metro Exodus digitális változata tehát 2019. február 15-től lesz játszható az

Epig Games Store platformján keresztül!

 Itthoni olvasóinknak azért azt hiszem érdemes megemlíteni, hogy ellenőrizzék a hazai boltok dobozos kiadásának árait, ha nem regaszkodnak digi verzió vásárlásához, hiszen úgy közel féláron szerezhetitek be a játékot! 😉

metroexodus-online4-watermarkwp1964247ss_4613c0b4d861ac5dbbac9a1e06a8abecfa3b34d5.0metro-exodus-screen-05-ps4-us-25jan18

Korábbi cikkünk a témában, még tavaly december elejéről.

Metro Exodus ajánlónk

 

Háború, a háború sohasem változik! – Ne lepődjél meg, ha a közeljövő legjobban várt PC-s játékai közül némelyik csak jelentős késéssel, vagy egyáltalán nem jelenik meg a Steam áruház oldalán – Elindult az Epic Games online áruháza – 2. felvonás: a Division 2 és a Metro Exodus is az Epic digi áruház exluzív címei lettek!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s